Kunstparade met 300 leerlingen trekt door centrum Almere

ALMERE • Do 12 mei 2022 | 16:55 • Donderdag 12 mei 2022 | 16:55

'Kunst Is Dichterbij Dan Je Denkt' (KIDD) heet het lesprogramma, waar 27 basisscholen in Almere aan mee doen. Vandaag lieten 300 leerlingen op verschillende manieren zien wat ze geleerd hebben door als kunstparade door de stad te trekken.

Het was één groot feest met allerlei kunstwerken, dans, theater en beeldende kunst. De stoet trok van het Stadhuisplein naar de Esplanade. Bijzonder aan het kunstprogramma is dat kinderen het doorlopen vanaf groep 1 tot groep 8. De leerlingen die meededen aan de kunstparade zitten in groep 8 en hebben allemaal het hele programma doorlopen.

Twee jongens hebben een bord met geel/blauwe kleuren gemaakt met de tekst 'No War'. "Dit moet niet meer, we willen dat er vrede is," vertelt de één. Hij hoopt dat mensen door zijn bord geïnspireerd worden om te demonstreren tegen de oorlog in Oekraïne. De jongen heeft hier een bijzondere reden voor: "Het heeft met mij een beetje te maken, mijn ouders komen uit Kazachstan en Wit-Rusland. Voor mij is het een gevoelig onderwerp."

Woningnood
Een groepje andere kinderen heeft een groot huis gemaakt van karton. "Omdat er woningentekort is in Nederland. Als ik later groot ben heb ik ook natuurlijk een huis nodig. Als er dan geen huizen meer zijn dan lukt dat niet echt."

Het programma is mede-ontwikkeld door Sandy Pieterse van Bonte Hond samen met allerlei kunstenaars. "Voor kunst en cultuur is als je wat ouder wordt de drempel soms wat hoog, mensen snappen het niet of vinden het moeilijk. Daarom is het mooi om kinderen vanaf jongs af aan er al mee begint wordt het heel vanzelfsprekend. Dan leren ze ook, het is voor iedereen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel