Gemeente mag ondergrondse containers plaatsen in de Beukenhof

LELYSTAD • Wo 11 mei 2022 | 14:20 • Woensdag 11 mei 2022 | 14:20

De gemeente Lelystad hoeft geen nieuwe locatie te zoeken voor de ondergrondse containers die nu in de Beukenhof gepland staan. Dat heeft de Raad van State beslist. Twee inwoners hadden bezwaar gemaakt tegen de plaatsing van de containers omdat ze het niet eens zijn met de locatie.

De twee omwonenden gaven eerder tijdens de zaak aan bang te zijn voor verkeersopstoppingen en overlast van afval dat misschien bij de containers geplaatst zal worden. Ook gaf een van de twee aan bang te zijn voor waardevermindering van de woning. De Lelystedelingen hadden daarom een aantal andere locaties als alternatief geopperd.

Volgens de gemeentewoordvoerster is deze locatie in het plantsoen echter de beste van allemaal. De containers liggen daar centraal in de wijk zodat mensen niet te ver hoeven te lopen, en ze liggen ver genoeg van de woningen. Voor opstopping hoeft niet gevreesd te worden, zei de Lelystadse zegsvrouw, omdat auto's het plantsoen rond kunnen rijden als de vuilniswagen de containers aan het legen is. En dat duurt ook maar acht tot tien minuten.

De Raad van State oordeelt dat de klagers niet goed hebben kunnen onderbouwen waarom de containers niet op de uitgekozen locatie mogen komen. Zo kon er niet bewezen worden dat de woning van een van de bezwaarmakers inderdaad in waarde af zou nemen. De gemeente heeft goed onderbouwd waarom de locatie geschikt is en wat er wordt gedaan om overlast tegen te gaan. Zo komen er containers met speciale sensoren, die een signaal doorgeven aan de gemeente als ze bijna vol zijn. Daardoor kunnen ze geleegd worden voor ze vol zitten, en dat zou het bijplaatsen van afval moeten voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel