Stichting Dierennoodhulp Flevoland neemt opvang zwerfhonden en -katten over

LELYSTAD • Ma 25 april 2022 | 20:21 • Maandag 25 april 2022 | 20:21

Stichting Dierennoodhulp Flevoland (DNFL) gaat vanaf 29 april zwerfhonden en -katten in Lelystad opvangen. Tot nu toe deed Stichting Dierentehuis Flevoland met eigenaar Prins B.V. dit, maar zij stoppen hiermee per 1 mei.

Door het stoppen van het dierentehuis werd een aanbesteding opgezet door de gemeente waar DNFL zich op heeft ingeschreven. "We hebben de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met de gemeente met als doel dat ook de opvang van zwerfhonden en -katten goed geregeld blijft", vertelt voorzitter van DFNL Susan van de Waal. ''De gemeente Lelystad regelt de kostprijs. En wij zullen hier verder geen winst op maken."

Nieuw pand
DNFL is al negen jaar actief in Lelystad, niet alleen als dierenambulance, maar ook voor de opvang van alle huisdieren waaronder ook reptielen en huisdier-vogels. En vanaf eind deze maand komen daar dus ook de honden en katten zonder eigenaar bij. Omdat dit ook een nieuw onderkomen vergt is de stichting in verre onderhandeling om dit geregeld te krijgen.

"We hopen dinsdag onze handtekening te zetten onder het contract voor een nieuw pand. Hier willen we genoeg plekken realiseren voor de dieren. Ook quarantaineruimtes worden gemaakt zodat een hond met bijvoorbeeld een schimmelinfectie ook opgevangen kan worden. En natuurlijk regelen we ook genoeg speelruimtes."

Omdat dit pand eerst nog omgetoverd moet worden tot een zwerfhonden en -kattenverblijf geldt tot die tijd een noodscenario. Van de Waal: "Dit houdt in dat we vanaf 29 april in ieder geval de dieren opvangen in onze huidige panden van DNFL totdat de ruimtes goed genoeg ingericht zijn." Wanneer de nieuwe locatie precies opent is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel