Realisatie Tiny Houses loopt stroef

NOORDOOSTPOLDER • Za 23 april 2022 | 20:14 • Zaterdag 23 april 2022 | 20:14

De ontwikkeling van Tiny Houses in Noordoostpolder loopt nog niet lekker. Een project aan het Peddelpad in Emmeloord is afgeblazen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze locatie niet geschikt is voor een zogenoemd ‘off grid’ experiment. Daarbij zijn de huisjes niet aangesloten op het riool of andere voorzieningen.

De locatie ligt binnen de bebouwde kom en het is daarom wettelijk verplicht aan te sluiten op de riolering. Hiervoor wordt door de provincie geen ontheffing verleend. Woningbouwcorporatie Mercatus heeft daarnaast de stekker uit haar plannen getrokken. Tiny Houses bouwen voor sociale verhuur is financieel niet haalbaar.

Voor een experiment met zelfvoorzienende Tiny Houses op een vrijgekomen boerenerf in het buitengebeid hebben zich nog geen belangstellenden gemeld.

Alleen een plan voor 24 kleine huisjes in een parkachtige omgeving aan de Pilotenweg bij de volkstuintjes lijkt van de grond te komen. De aankoop van de grond zit in de laatste fase.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel