Waardebon van zestig euro voor hulpmiddelen die energie besparen

LELYSTAD • Ma 4 april 2022 | 12:05 • Maandag 4 april 2022 | 12:05

Lelystedelingen die een huis huren of eigenaar zijn van een woning kunnen vanaf vandaag een bon ter waarde van zestig euro aanvragen bij de gemeente voor energiebesparing. De uitgifte duurt zolang de voorraad strekt.

De bon kan volgens de gemeente worden gebruikt voor energiebesparende producten, zoals tochtstrips, ledlampen of een waterbesparende douchekop. De bon kan worden ingewisseld bij één van de deelnemende webshops of deelnemende winkels in Lelystad. Het idee van de bon is dat mensen hun huis energiezuiniger maken, minder CO2 uitstoten. Maar ook dat de energierekening omlaag kan.

De gemeente Lelystad kan in totaal zo'n 3.300 bonnen uitgeven. Minimaal de helft daarvan moet naar huurders. Dat is een voorwaarde van het Rijk, dat dit budget beschikbaar heeft gesteld.

Negentig euro voor Almeerders
Ook in andere gemeenten zoals Almere kunnen inwoners een budget aanvragen voor energiebesparing. Daar is het bedrag van de bon negentig euro en alleen beschikbaar voor huurders. Volgens de site van de gemeente Almere is de belangstelling groot, waardoor de wachtrij van de klantenservice lang is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel