VerhalenArk komt drie maanden naar Tulpeiland

ZEEWOLDE • Ma 4 april 2022 | 5:52 • Maandag 4 april 2022 | 5:52

De grote drijvende VerhalenArk meert donderdag aan bij het Tulpeiland in Zeewolde. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling van verhalen in de Bijbel verhuist van de haven van Huizen naar Zeewolde. Omdat de ark zelf geen motor heeft, gebeurt dit door sleepboten.

De ark is gebouwd op basis van het Bijbelse verhaal van Noach en heeft sinds 2007 veel Europese havens aangedaan, waaronder Hamburg, Kopenhagen, Ipswich en Oslo. In 2018 lag het schip in de haven van Urk, waar het een ravage aanrichtte toen het tijdens een storm een bolder lostrok en op drift raakte. De ark ligt sinds eind november in Huizen.

Aan boord van de 70 meter lange en 13 meter hoge ark worden de verhalen uitgebeeld van onder anderen Adam en Eva, Abraham, Mozes en Samson. Het expositieschip blijft drie maanden in Zeewolde. De exacte openingsdatum is nog niet bekend, omdat er nog wat zaken moeten worden geregeld, laat de exploitant weten.

In eerste instantie zou de ark woensdag verplaatst worden, maar dat is een dag opgeschoven in verband met het verwachte slechte weer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel