Krant Flevopost neemt FvD niet mee in overzicht gemeenteraadsverkiezingen

LELYSTAD • Do 10 maart 2022 | 11:06 • Donderdag 10 maart 2022 | 11:06

In de krant Flevopost Lelystad staan alle partijen die meedingen naar een zetel tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vermeld, behalve Forum voor Democratie. De hoofdredacteur van de Flevopost geeft aan dat dat een bewuste keuze is. Forum voor Democratie 'betreurt' de gang van zaken.

Lijst 16 ontbreekt in de Flevopost Lelystad van woensdag, terwijl alle andere partijen die meedoen met gemeenteraadsverkiezingen wel in het overzicht van de krant vermeld staan. De hoofdredacteur van Flevopost zegt dat er bewust voor is gekozen Forum voor Democratie geen podium te bieden. "Wij willen niet meewerken aan verspreiding van het gedachtegoed van de partij en haar doelstelling om ophef te creëren", zegt hij.

Jolanda Loijenga die op de lijst van Forum voor Democratie in Lelystad staat, kan niet goed begrijpen waarom dat is gebeurd. "Bij navraag van onze kant aan de redactie van Flevopost waarom FvD ontbreekt op deze pagina, werd aangegeven dat de directie van de Flevopost bewust deze keuze heeft gemaakt om FvD geen platform te geven. Een officiële reactie zou nog volgen", zegt Loijenga in een schriftelijke reactie. "Wij snappen niet waarom en betreuren de gang van zaken zeer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel