Na drie jaar weer Opwekking: "Dat is een geweldig gevoel"

BIDDINGHUIZEN • Wo 2 maart 2022 | 6:05 • Woensdag 2 maart 2022 | 6:05

Pinkster­­conferentie Opwekking in Biddinghuizen kan dit jaar doorgaan. Dat laat de organisatie van het christelijke evenement weten. "Dat is een geweldig gevoel. Dat voelt als een feest", reageert directeur Ruben Flach.

In juni hoopt hij 55.000 mensen te ontvangen op het evenemententerrein bij Walibi. Door de coronapandemie kon het evenement de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Aankomende editie wordt gehouden in het weekend van 3 tot en met 6 juni.

De enige maatregel die voor het evenement nog geldt is het 1G-beleid. Bij binnen-evenementen met meer dan 500 bezoekers moeten de aanwezigen een negatieve coronatest laten zien. "Omdat wij ook met tenten werken, is dat eigenlijk 'binnen'", legt Ruben Flach uit. In de grootste tent op het terrein kunnen 10.000 mensen aanwezig zijn. Toch verwacht de directeur van de Pinkster­­conferentie niet dat er voor het evenement getest moet worden. "We hebben goede hoop dat binnen de komende weken dit ook afgeschaft zal worden. Dat we ook zonder enige beperking de conferentie kunnen houden."

'Stuk van je leven'
Daarmee zou de traditionele sing-in op zondag met meer dan 50.000 bezoekers kunnen doorgaan. Voor Flach is dat het hoogtepunt van het Pinksterweekend. "dan staan er doorgaans zo'n 50.000 mensen op het terrein. "Als dat weer gebeurt, dan ben ik bang dat ik het niet helemaal ga droog houden. Het is toch een stuk van je leven waar je met je team naartoe werkt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel