Ga verder naar start, Dronten krijgt eigen versie van Monopoly

DRONTEN • Wo 16 februari 2022 | 17:10 • Woensdag 16 februari 2022 | 17:10

De gemeente Dronten heeft een eigen versie van het bordspel Monopoly. Supermarkt-ondernemer Wim Bleeker kwam met het idee voor het spel. Hij en zijn vrouw zijn dertig jaar ondernemer en wilden dat op een ludieke manier vieren. Bleeker is onder meer eigenaar van de Jumbo supermarkt in Dronten.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Jean-Paul Gebben. "Ik ben wel een monopoly speler van huis uit en als je dan een monopoly spel mag spelen in de gemeente waar je woont is fantastisch." De doos werd direct in de supermarkt uitgepakt om een oefenrondje te spelen.

In het spel zijn alle straten vernoemd naar straten in de gemeente Dronten. De goedkoopste straat in het spel is de Lijzijde. Dat is de plek waar de familie Bleeker begon met ondernemen. De Dronter Kalverstraat blijkt De Meteoor te zijn. Ook de kanskaarten zijn specifiek op de gemeente gericht. 'Je hebt geholpen met het onderhoud van het Wilhelminabos. Je ontvangt 100.' Of als het tegen zit: 'Boete voor te hard varen op het Veluwemeer. Betaal 15.'

Ondernemer Wim Bleeker is trots dat hij het spel mag uitbrengen onder het label van Monopoly. "Straks heeft iemand een spel in de kast liggen wat alleen maar gericht is op Dronten. That's it. Het zal nooit meer gemaakt worden. Dat vonden wij ontzettend leuk." De ondernemer heeft 1500 spellen laten maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel