Drie sportclubs willen een gezamenlijk sportcomplex

DRONTEN • Do 10 februari 2022 | 6:06 • Donderdag 10 februari 2022 | 6:06

ASV Dronten, Reaal Dronten en ASVD korfbal willen onderzoeken of ze gezamenlijk op één modern sportcomplex in Dronten kunnen gaan spelen. Het voornemen en de eerste globale plannen werden woensdagavond gepresenteerd aan de Dronter politiek tijdens een commissievergadering.

Het idee is dat de drie verenigingen samen gaan spelen op het Burgemeester Dekker Sportpark, waar nu ASVD al korfbalt en voetbalt. Ook zouden er nieuwe sporthallen op het complex moeten komen. De voornaamste reden voor de plannen zijn de huidige verouderde locaties.

Aan vernieuwing toe
Zo wil Reaal Dronten graag een kunstgrasveld en meer velden met verlichting. Dat is op de huidige locatie niet mogelijk. Een kunstgrasveld kan niet kostenneutraal aangelegd worden. ASV Dronten heeft al meerdere kunstgrasvelden, maar geeft aan dat vernieuwing van het inmiddels ruim 50 jaar oude complex nodig is.

Voor de korfbalvereniging is een verhuizing ook noodzakelijk, sporthal 't Dok is dringend aan vervanging toe. Als de nieuwe plannen doorgaan is dat voor de korfbalvereniging ook aantrekkelijk omdat de buiten- en binnenlocatie dan op dezelfde plek zitten. Kleedkamers en het clubhuis kunnen dan efficiënter gebruikt worden.

Onderzoek
De plannen moeten nog verder worden onderzocht en uitgewerkt. Wel hebben de clubs al aan de leden gevraagd of het onderzoeken van een verhuizing een optie is. De verenigingen hebben daarvoor mandaat gekregen van de leden.

De gemeenteraad moet beslissen of er budget wordt vrijgemaakt om de komst van een nieuw sportcomplex te onderzoeken. Vanuit de commissievergadering waren er nog wel een aantal vragen, met name over de maatschappelijk functie en toekomstbestendigheid. Ook zou er wat betreft de Dronter politiek in dit onderzoek gekeken moeten worden naar de duurzaamheid van het complex en naar de infrastructuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel