Advocaat Khadija Bozia wint de Vrouw in de Media Award 2021

FLEVOLAND • Wo 2 februari 2022 | 10:15 • Woensdag 2 februari 2022 | 10:15

Advocaat Khadija Bozia uit Lelystad heeft de Vrouw in de Media Award 2021 voor Flevoland ontvangen. Bozia heeft zich in 2021 volgens 54 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Rolstoelbasketballer Bo Kramer uit Almere eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Wethouder Froukje de Jonge uit Almere ontving 13 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Khadija Bozia is advocaat en staat zo'n 90 gedupeerden van de toeslagenaffaire bij. Ze kwam op het idee om hen een nieuw BSN-nummer te geven. "Ik ben heel verheugd met de prijs en vereerd door de stemmers. Ik zie het ook als erkenning voor het leed van de gedupeerden. Het onderwerp heeft mensen geraakt."

Stemmers zeiden over haar: "Ze is standvastig en volhardend, een rots in de branding voor een ieder die dat nodig heeft, een integere advocaat met het hart op de juiste plek, een topadvocaat en sociaal zeer bewogen, die er met recht altijd is voor haar cliënten."

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De prijs wordt uitgereikt om vrouwelijke experts en rolmodellen aan te moedigen om in de media te verschijnen. Daarnaast moet de journalistiek worden aangespoord om hen vaker een podium te bieden. De vorige Vrouw in de Media Award Flevoland (2019) werd gewonnen door boswachter Amy Zeeman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel