Gemeente vreest nieuwe rechtszaak rond leerlingenvervoer

LELYSTAD • Vr 3 december 2021 | 12:32 • Vrijdag 3 december 2021 | 12:32

De gemeente Lelystad houdt er rekening mee dat de verplichte nieuwe aanbesteding van het leerlingenvervoer weer uitloopt op een rechtszaak. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de ChristenUnie.

De gemeente gunde in juli Van Slooten Personenvervoer het leerlingenvervoer voor een periode van zeven jaar. Het bedrijf zou het best uit de aanbestedingsprocedure zijn gekomen. Taxicentrale Witteveen, die het leerlingenvervoer uitvoerde, maakte daar bezwaar tegen. Uiteindelijk bepaalde de rechter dat de berekeningen van de gemeente niet duidelijk genoeg waren. De aanbesteding moet daarom helemaal opnieuw.

Verliezende partij mogelijk weer naar de rechter
Het college zegt nu dat de kans bestaat dat Witteveen weer naar de rechter stapt als het bedrijf opnieuw naast de opdracht grijpt. Ook is niet uitgesloten dat juist Van Slooten juridische stappen zet als een ander het leerlingenvervoer mag doen, vrezen B en W. Om een nieuwe gang naar de rechter zo veel mogelijk te voorkomen, laat het college de vaste gemeenteadvocaat beoordelen of de aanbestedingsregels nu wel duidelijk zijn.

Van Slooten heeft het leerlingenvervoer dit schooljaar al wel overgenomen. De gemeente sloot een overbruggingscontract met het bedrijf. De rechter heeft bepaald dat die regeling niet langer mag duren dan tot 1 mei volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel