Veiligheidsmuseum PIT dicht en gaat niet meer open

ALMERE • Zo 21 november 2021 | 16:08 • Zondag 21 november 2021 | 16:08

Veiligheidsmuseum PIT in Almere was zondag voor het laatst te bezoeken. De sluiting was niet noodgedwongen, maar een bewuste keuze. Het contract liep af en de locatie waar het museum zit is duur. Het veiligheidsmuseum valt onder de erfgoedstichting Nationaal Veiligheidsinstituut.

"We hebben heel veel mooie samenwerkingen gehad," zegt Elianne Moes van het museum. "We hebben veel kennis mogen delen. Het is geweldig om kinderen zo enthousiast te zien in het museum." Een van de kinderen vergaapt zich aan alle voertuigen: "Het ziet er zo mooi uit, met al die mooie spullen."

Veel mensen kwamen vandaag langs om het museum nog één keer te bezoeken. "Vanmorgen ging de telefoon al", zegt Moes. "We krijgen echt heel veel mooie reacties van mensen die al meerdere keren zijn geweest en van mensen die vandaag voor het eerst komen."

De voertuigen die in PIT staan gaan naar een depot van de stichting waar een collectie van hulpverleningsdiensten staat. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een nieuw museum.

Voor de medewerkers is het volgens Elianne Moes een emotionele dag: "We gaan het missen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel