JOVD Flevoland pleit voor universiteit

LELYSTAD • Zo 7 november 2021 | 15:50 • Zondag 7 november 2021 | 15:50

Als het aan het bestuur van de JOVD Flevoland ligt, komt er in de toekomst een universiteit in Lelystad. Het gebied rond het onafgebouwde station Lelystad Zuid is volgens de jongeren van de VVD uitermate geschikt voor een campus.

De universiteiten in de Randstad zitten overvol. Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam sloeg afgelopen week alarm: het kan de toestroom van studenten niet meer aan. "Buitenlandse studenten worden geadviseerd niet meer in Nederlands te komen studeren", zegt Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD Flevoland.

JOVD staat voor de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD). "In Groningen zitten studenten in een caravan omdat ze geen woonruimte kunnen vinden en in Amsterdam betalen studenten torenhoge prijzen voor een heel klein kamertje. Hier in Flevoland en met name in Lelystad hebben we nog de ruimte."

Campus bij Station Lelystad Zuid
Door een universiteitscampus bij station Lelystad Zuid te bouwen, zijn goede verbindingen met de rest van het land verzekerd. "We hebben wel hogescholen in Flevoland, met name in Almere en Dronten", aldus Alicesun Koorenhof, bestuurslid politiek van de JOVD Flevoland. "Universitaire studies in Lelystad zouden daar op aan moeten sluiten, zodat mensen langer in Flevoland kunnen studeren."

Hoewel de bestuursleden vrijdag vast een symbolische eerste steen voor een Flevolandse universiteit legden, zijn de plannen nog verre van concreet. "We willen gemeente en provincie bewust maken van de mogelijkheden", aldus Koorenhof. "Laat ze er maar eens over gaan nadenken. Misschien dat er dan over een jaar of tien echt een universiteit gaat komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel