Vliegtuigen scheren over Flevoland tijdens oefening Luchtmacht

FLEVOLAND • Do 16 september 2021 | 16:21 • Donderdag 16 september 2021 | 16:21

Bij sommige inwoners van Flevoland zit de schrik er donderdag goed in. Tijdens de internationale vliegoefening 'Falcon Leap' vliegen verschillende toestellen vlak boven onze provincie.

Het gaat om oefeningen die worden gehouden vanaf 6 september. Donderdag is de laatste dag van het internationale oefenproject en die gaat niet geruisloos voorbij. Onder meer vanuit de hoogbouw in Almere is het vliegtuiggeluid goed te horen.

Internationale oefening
Onder meer de Verenigde Staten, Polen en Italië doen mee aan de grensoverschrijdende defensie-oefening. Zij trainen samen met de Nederlandse Luchtmacht. De afgelopen dagen hielden ze zich bezig met parachutelandingen en het droppen van lading.

De oefening gebeurde vooral in het Groningse Marnewaard en het Gelderse Deelen. De laatste dagen is het Gelderse Heteren het centrale oefengebied, waarbij het Flevolandse luchtruim dus niet overgeslagen wordt.

Belang van goede samenwerking
De vliegtuigen vertrekken vanuit vliegbasis Eindhoven. Het gaat vooral om C-130 Hercules-transportvliegtuigen waarmee geoefend wordt. Omdat luchtmachtoperaties tegenwoordig samen met andere landen gebeuren, is het volgens Defensie belangrijk dat de samenwerking goed op elkaar afgestemd is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel