Gemeente wil Bant verder uitbreiden

BANT • Za 11 september 2021 | 13:35 • Zaterdag 11 september 2021 | 13:35

Het gemeentebestuur van Noordoostpolder wil Bant verder uitbreiden, met woningbouw en eventueel ook een extra deel bedrijventerrein. Burgemeester en wethouders hebben voor de uitbreiding een stuk grond bij het dorp in gedachten. De gemeente heeft daar een 'voorkeursrecht' op gezet. Dit houdt in dat als het stuk grond te koop komt, de gemeente het als eerste mag kopen. De gemeenteraad moet dit nog wel bekrachtigen. Het voorkeursrecht blijft drie jaar geldig.

Het stuk grond wordt nu nog gepacht door een agrariër en is in eigendom van Het Rijksvastgoedbedrijf. De gemeente wil in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn. Het gaat om het stuk tussen de huidige uitbreiding van Bant, de A6 en het bedrijventerrein.

Volgens de burgemeester en wethouders is in Bant weinig woningaanbod en hebben dorpsbelang Bant en inwoners aangegeven dat ze graag meer nieuwbouw willen. Ook is er een ondernemer die graag zijn bedrijf wil uitbreiden.

Het stuk grond waar het om gaat is in het blauw aangegeven:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel