Kermis zaterdag eerder dicht vanwege ongeregeldheden

ALMERE • Za 21 augustus 2021 | 14:26 • Zaterdag 21 augustus 2021 | 14:26

De Almeerse kermis op de Esplanade gaat zaterdagavond al om 20:00 uur dicht. Dat is drie uur eerder dan de bedoeling was. De organisatie besloot de sluitingstijd te vervroegen naar aanleiding van de onrust op het terrein de dag ervoor. Ook houdt de politie een oogje in het zeil en zet de kermisorganisatie extra beveiligers in.

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan: "We willen dat de kermis een leuk uitje is voor iedereen. Een herhaling van vrijdagavond willen we niet. Daarom hebben we, in goed overleg met alle betrokkenen, besloten om deze maatregelen te treffen."

Op vrijdag ging de kermis ook al een uur eerder dicht, nadat tientallen jongeren over de hekken waren geklommen en er vechtpartijen ontstonden. Een medewerker zei daarover: "Ik heb het nooit zo gek als dit meegemaakt."

Of de openingstijden zondag ook worden aangepast, is nog niet zeker. "Misschien dat we morgen ook om 8 uur dichtgaan, dat gaan we morgen bepalen aan de hand van de resultaten van vandaag", zegt woordvoerder Tim Beldman van Almere City Marketing. Op deze laatste dag zou de kermis eindigen om 21:30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel