Flevolandse boswachters ruimen rommel op in Nijmeegse uiterwaarden

FLEVOLAND • Do 5 augustus 2021 | 11:36 • Donderdag 5 augustus 2021 | 11:36

Ruim dertig Flevolandse boswachters en vrijwilligers ruimen donderdag rommel op in de uiterwaarden rond Nijmegen. Ze helpen daar Gelderse boswachters om troep op te ruimen die is achtergebleven na de wateroverlast van vorige maand.

De boswachters hebben drie zogenoemde Gators meegenomen. Dat zijn terreinwagens met vierwielaandrijving, waarmee het gevonden afval naar verzamelpunten wordt gebracht. Donderdagmiddag rond 12 uur waren al veertien aanhangers vol met afval weggebracht. Plastic kratten, houten balken afkomstig uit woonhuizen en heel veel kleine stukjes piepschuim waren de meest aangetroffen voorwerpen. Een hele bijzondere vondst was een fles met daarin flessenpost van een 4-jarige Duits meisje.

Harco Bergman is één van de boswachters die naar Nijmegen is gereden. Volgens hem is het belangrijk dat de rommel wordt opgeruimd voordat er opnieuw hoogwaterstanden komen. De troep kan in dat geval opnieuw meegevoerd worden en in de Noordzee eindigen. "En dat moet je absoluut voorkomen, anders zie je dat plastic nooit meer terug."

Bergman hoopt dat goed voorbeeld doet volgen, want het werk zal na vandaag nog lang niet geklaard zijn. Hij verwacht dat er nog meerdere dagen nodig zijn om de uiterwaarden bij Nijmegen helemaal schoon te krijgen. Het is volgens de Flevolandse boswachter wel een geluk bij een ongeluk dat het afval makkelijk te bereiken is en in één lange lijn terechtgekomen is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel