Commerciële hondenuitlaters moeten betalen voor bos

ZEEWOLDE • Di 3 augustus 2021 | 20:37 • Dinsdag 3 augustus 2021 | 20:37

Hondenuitlaatservices moeten voortaan gaan betalen voor hun activiteiten in het Horsterwold bij Zeewolde. Dat wil Staatsbosbeheer, die vindt dat het te druk wordt in het bos.

Staatsbosbeheer wil met name de vele commerciële hondenuitlaatservices (Hus) in kaart brengen. Boswachter Hans Breeveld: "We willen dat ze toestemming vragen om honden uit te laten." Volgens de nieuwe regels moeten de 'Hussen' gaan betalen voor zo'n vergunning. Het gaat om zo'n 26 cent per hond per uitlaatbeurt. Per jaar komt dat neer op zo'n 700 of 800 euro, denkt de boswachter.

Marjolein Korver van HUS Walkabout vindt dat redelijk. "Wij verdienen geld in hun bos dus dan begrijp ik wel dat Staatsbosbeheer een graantje wil meepikken." Breeveld: "Als je een stuk terrein van een ander gebruikt, dan moet je niet raar opkijken als je er iets voor moet betalen."

HUS Walkabout is over het algemeen blij met de nieuwe regeling, want het wordt steeds drukker in de bossen. Korver: "Er is zoveel wildgroei en ellende. We hebben eerder al voorgesteld om alleen aangesloten Hussen in het bos van Staatsbosbeheer te laten lopen."

Er is nog geen gesprek geweest met Staatsbosbeheer over de nieuwe regeling. Breeveld: "Ik ben nu nog bezig alles op papier te krijgen en afspraken te maken met alle uitlaatservices die zich hebben aangemeld." In oktober hoopt de boswachter met de hondenuitlaatservices een afspraak te hebben gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel