Pompoenkweker Tarpanweg hoopt omstreden woning snel te bouwen

SWIFTERBANT • Di 6 juli 2021 | 8:30 • Dinsdag 6 juli 2021 | 8:30

Een jonge pompoenkweker uit Swifterbant, die al tijden een conflict met zijn buurvrouw heeft over de bouw van een bedrijfswoning aan de Tarpanweg, heeft de heipalen al besteld. Hij wil eind dit jaar met de bouw beginnen. Dat bleek maandag bij de behandeling van de bodemprocedure die de vrouw aanspande.

De agrariër heeft er vertrouwen in dat de Raad van State de omgevingsvergunning met een definitieve uitspraak geheel zal goedkeuren. Hij wil voor zijn loods een woning bouwen, die wel deels in het uitzicht van de buren komt. Dat heeft al tot tal van rechtszaken geleid. Eind vorig jaar wees de Raad van State in een voorlopige uitspraak de bezwaren van de buurvrouw van de hand. Zij vindt dat onterecht en wil dat de vergunning van de gemeente alsnog geheel van tafel gaat.

De familie van de buurvrouw heeft het stuk grond waar de woning moet komen al in 1999 verkocht. Ze zegt dat toen bedongen is dat er nooit gebouwd mag worden op de grond. Ze wil haar open uitzicht op de polder behouden. De gemeente Dronten zegt dat de bouwvergunning is verleend omdat niemand in Nederland eeuwigdurend recht heeft op een vrij uitzicht.

De Raad van State probeerde nog een lijmpoging te bewerkstelligen, maar de buurvrouw wees dat resoluut van de hand. "De buurman wil een huis en ik niet. Dat is onverenigbaar. Een half huis lost niks op." De hoogste bestuursrechter gaat alles nog eens tegen elkaar afwegen en doet binnen enkele weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel