Woningbouw Havenhoofd ongewenst, raad staat met rug tegen de muur

ALMERE • Vr 25 juni 2021 | 15:07 • Vrijdag 25 juni 2021 | 15:07

De gemeenteraad van Almere is teleurgesteld in het stadsbestuur. Raadsleden hebben het gevoel dat ze met de rug tegen de muur staan omdat er woningbouw mogelijk is op het Havenhoofd in Almere Haven. Tijdens de politieke bespreking donderdag werd geconstateerd dat de bouw van een appartementencomplex waarschijnlijk niet tegen te houden is. Terwijl een woontoren van ruim 20 meter hoog op die plek door stadsbestuur, omwonenden en gemeenteraad ongewenst is.

De PvdA, PVV en de ChristenUnie vroegen zich hardop af hoe het kan dat er nog een bestemmingsplan uit 1982 rust op Het Havenhoofd. Een bestemmingsplan van bijna veertig jaar oud. Wethouder Hilde van Garderen zegt dat er jaren geleden een inschatting is gemaakt welke bestemmingsplannen in de stad geactualiseerd moesten worden. Het bestemmingsplan van het Havenhoofd is daar niet in meegenomen omdat er werd ingeschat dat er een laag risico was op ongewenste ontwikkelingen "Dat is dus een onjuiste aanname geweest", aldus de wethouder.

De gemeenteraad moet nu kiezen tussen twee kwaden. Een woningbouwtoren van twintig meter hoog op de plek van voormalig restaurant 't Veerhuys of veertig meter verderop aan de andere kant van het Havenhoofd. De projectontwikkelaar lijkt niet open te staan voor een ander alternatief.

Voorafgaand aan de bijeenkomst werden bijna 1.000 handtekeningen door omwonenden overhandigd aan de gemeenteraad. Zij gaven tijdens de politieke bespreking aan de woningbouwontwikkelingen op het Havenhoofd tot aan de hoogste rechter aan te vechten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel