Vertraging bij aanleg van nieuw gezondheidsplein in Emmeloord

EMMELOORD • Di 25 mei 2021 | 22:13 • Dinsdag 25 mei 2021 | 22:13

De aanleg van het nieuwe gezondheidsplein in Emmeloord loopt vertraging op. Er wordt nu gesproken over oplevering tijdens de eerste helft van 2023, eerder was dat nog ergens in 2022. Het zorgcomplex komt te liggen aan de Urkerweg, op een stuk braakliggend terrein vlak langs het pand van het Antonius Ziekenhuis.

Raadslid Arja Heerspink van de Politieke Unie vroeg dinsdagavond tijdens het vragenhalfuurtje naar de stand van zaken. Ze gaf aan dat huurders in het Dokter Jansencentrum te horen hebben gekregen dat het nog wel even kan duren voordat ze naar het gezondheidsplein kunnen verhuizen.

Te ingewikkeld om uit te leggen
Wethouder Marian Uitdewilligen antwoordde dat er inderdaad sprake is van vertraging. Dat heeft te maken met de eigendomspositie van de grond. "Maar het is heel ingewikkeld, dus ik zal niet helemaal vertellen hoe het zit."

Het is de bedoeling dat het gezondheidsplein gaat bestaan uit minstens twee gebouwen. Het hoofdgebouw zal gebruikt worden door het Antonius Ziekenhuis en de Zorggroep Oude en Nieuwe Land. In het tweede pand komen andere zorginstellingen te zitten. De wethouder benadrukt dat de zorg niet in gevaar komt door de vertraging. "Ze zitten in het Dokter Jansencentrum totdat het nieuwe gezondheidsplein opent. De grote zorgpartijen althans."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel