Sportbedrijf lijdt ruim 4 ton verlies door corona

LELYSTAD • Ma 17 mei 2021 | 10:42 • Maandag 17 mei 2021 | 10:42

Sportbedrijf Lelystad heeft vorig jaar ondanks bezuinigingen en steunmaatregelen vanwege de coronacrisis een verlies geleden van 425.000 euro. Doordat Lelystedelingen hun abonnement hebben opgezegd bij de sportschool, het zwembad en de vereniging leverde dat een omzetverlies op van 1,2 miljoen euro. Sportbedrijf Lelystad beheert en exploiteert bijna alle sportaccommodaties in de stad.

Volgens directeur Maurice Leeser van Sportbedrijf Lelystad is er afscheid genomen van medewerkers, hebben werknemers loon ingeleverd en is er op andere manieren op kosten bespaard. Ook is er gebruik gemaakt van de NOW-regeling en 'de tegemoetkoming verhuurders sportaccomodaties', maar Leeser hoopt op extra compensatie vanuit de centrale overheid en ook dat de gemeente ruimhartig zal zijn naar Sportbedrijf Lelystad om dit gat te dichten.

Gezonde mensen, gezonde stad
"In Nederland is één op de twee mensen minder fit geworden tijdens de coronacrisis. Niet alleen fysiek, maar ook geestelijk. Dat is in Lelystad niet anders en dat is zorgelijk", zegt de directeur. Leeser is blij dat de maatschappij weer langzaam lijkt open te gaan. Het sportbedrijf is van plan om de inwoners van Lelystad met allerlei activiteiten weer aan het bewegen te krijgen. "Gezonde mensen zorgen voor een gezonde stad. Ook dit jaar zal financieel nog moeizaam zijn maar we kijken naar voren en doen ons best!"

Andere verenigingen hebben het ook moeilijk
Volgens Leeser heeft niet alleen het sportbedrijf het moeilijk. Ook een aantal sportverenigingen in de stad heeft het lastig. "Sportkantines zijn ook nog eens dicht, maar de kosten lopen bij veel verenigingen gewoon door. Natuurlijk is bepaald onderhoud niet nodig en kan de kachel uit, maar dat weegt niet op tegen de financiële schade."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel