Echtpaar Hols stopt na dertig jaar met restaurant

LELYSTAD • Za 8 mei 2021 | 16:41 • Zaterdag 8 mei 2021 | 16:41

Rob en Reina Hols stoppen na 30 jaar met hun restaurant Bistro La Route aan 't Pleintje in Lelystad. Het echtpaar wilde nog vijf jaar door met hun zaak maar zij hebben vanwege de coronacrisis besloten om met vervroegd pensioen te gaan.

Ze hadden al plannen voor hun pensioen. Zo hadden zij eerder een huis in Tsjechië gekocht. Ze zijn nu van plan om eerst daarheen te gaan. Reina Hols: "Wij hebben altijd gezegd, als we stoppen met La Route dan gaan we tijdelijk naar Tsjechië om te kijken hoe het daar bevalt. Daarna willen we reizen naar Curaçao, Spanje, Griekenland. Wij willen graag heel veel dingen zien."

'Niet moeilijk'
Het besluit om met de zaak te stoppen was volgens Rob Hols niet moeilijk: "Dat komt omdat wij een mooi bod op het pand hebben gekregen en vanwege de corona. Ik wil met pensioen." Wel vinden zij het jammer dat zij vanwege corona geen feestelijk afscheid kunnen nemen van hun gasten.

Rob en Reina zijn blij dat ze samen de zaak hebben opgebouwd. Ook zijn ze trots dat zij goede banden hebben met hun gasten. Door de jaren heen kregen zij met allerlei ontwikkelingen te maken. Zo waren Rob en Reina erg tegen de plannen van de gemeente Lelystad om de horecazaken die aan het 't Pleintje zijn gevestigd te laten verhuizen naar het centrum.

Niet naar het centrum
Door de verhuizing zou het stadshart aantrekkelijker worden. Rob zegt nog altijd tegen het plan te zijn: "Wij zien helemaal geen toegevoegde waarde van het centrum. Wij zijn jaren geleden begonnen. 't Pleintje bestaat nu veertig, vijfenveertig jaar, zoiets. Toen was één van de weinige horeca in Lelystad. Dit heeft zich bewezen en het centrum heeft zich niet bewezen. Daar zie je dat er heel veel panden leeg staan."

Het echtpaar is nu bezig met het opruimen, ook thuis want zij hebben hun woning ook verkocht. Rob:"het mooiste moment vond ik eigenlijk dat we op een gegeven moment de zaak uitgebouwd hadden dat we meer ruimte hadden in de keuken. Dat vond ik het leukste en ik vind het altijd heel leuk om met heel jong personeel te werken waar ik heel veel plezier mee had."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel