Buurtbewoners strijden opnieuw tegen plannen voor flatgebouw

ZEEWOLDE • Za 10 april 2021 | 14:04 • Zaterdag 10 april 2021 | 14:04

Bewoners rondom het voormalige café 't Haventje in Zeewolde zijn boos. Opnieuw zijn er plannen om op de plek van het café een woontoren met vijf verdiepingen te bouwen. Omwonenden vinden dat veel te hoog. Acht jaar geleden waren er ook al soortgelijke plannen. Toen wisten de buurtbewoners de bouw te stoppen. Nu trekken ze weer ten strijde.

"Inmiddels is het stukje grond van eigenaar gewisseld", vertelt Sylvia van Ommen, die op 40 meter afstand van het café woont. "En wat schetst mijn verbazing, weer komen er bouwplannen op tafel. Om moedeloos van te worden. Weer moeten we de bokshandschoenen aandoen. Weer moeten we ten strijde trekken."

Ze vindt de woontoren veel te groot. "Er komt daar een woontoren van vijf lagen hoog. Onze privacy is weg. Ons licht is weg. Onze vrijheid is weg. Hoe kan ik nog een beetje leuk aan het water zitten, wat ik 25 jaar gedaan heb. Door deze woontoren wordt mijn leefgenot wel heel erg beperkt."

Vijftien omwonenden hebben zich verenigd in een appgroep tegen de bouw. En er is een online petitie gestart die meer dan 100 keer is getekend.

Gitta van der Stap woont naast het voormalige café en is ook tegen de woontoren. Zij zegt op de schets te zien dat ze op tien meter afstand van haar raam een blinde muur krijgt. "Bij de bouw van de Bijlmerbajes was het verboden om gevangenen tegen een hoge blinde muur te laten kijken. Dan kun je je wel voorstellen hoe ik mij voel. Dat past hier absoluut niet."

De bewoners hopen dat de gemeente Zeewolde de plannen afkeurt. Afgelopen september gaf de gemeente aan positief tegenover de plannen te staan. Er moet alleen nog wel een definitief besluit genomen worden. De inbreng van omwonenden wordt daarin meegenomen. Ook moet het bestemmingsplan nog worden aangepast voordat de woontoren er kan komen.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel