Na bijna een jaar nog steeds geen locatie voor woon-zorgcomplex
Het is de droom van drie Drontenaren om een kleinschalig woon-zorgcomplex voor 60-plussers te bouwen in het dorp. Maar na bijna een jaar zoeken, hebben ze nog steeds geen geschikte plek gevonden. Terwijl de financiering al rond is en medewerkers en cliënten klaar staan.
"Het is jammer dat het nog niet gelukt is", zegt Sara den Hertog, die een achtergrond heeft in de gezondheidszorg en al 20 jaar droomt van een plek waar 60-plussers veel persoonlijke aandacht krijgen en betrokken blijven bij de samenleving. "Wij staan te trappelen om te beginnen".
Samen met Coby Dekker-Van den Berg en Jack Dekker probeert ze een locatie aan de rand van Dronten te vinden waar twaalf zorgstudio's voor mensen met dementie, tien appartementen voor alleenstaanden en tien woningen voor echtparen een 'Zorgerf' kunnen vormen. "Zodat je daar kan blijven wonen, van een beginnende zorgvraag tot een intensieve", vertelt Den Hertog. "En je niet hoeft te verhuizen naar een plek buiten Dronten."
Jack Dekker, Coby Dekker-Van den Berg en Sara den Hertog. Bron: Zorgerf
De drie Drontenaren hebben geen ervaring in het opzetten van zo’n complex, maar kregen binnen no-time de financiering en het business plan rond. En medewerkers en cliënten dienden zich al aan. "Het hangt nu echt van de locatie af, van een hectare", zegt Den Hertog. "Maar het aanbod is schaars en de vraag is complex." De uitbreidingsplannen van de gemeente Dronten en de oververhitte woningmarkt maken locaties aan de rand van Dronten gewild. "De gronden zijn heel warm of de bestemmingen heel lastig omdat de gemeente of provincie plannen hebben."
Vier locaties zijn daarom het afgelopen jaar al afgevallen. Eén locatie die ze op het oog hebben, is aan de Rietweg, maar de projectontwikkelaar van de grond wil daar onderkomens voor arbeidsmigranten plaatsen. De gemeente moet nog een besluit nemen over die plannen. Coby Dekker-Van den Berg vertelt aan de hand van een schets hoe het complex er uit kan gaan zien:
"Uiteindelijk moet het een keer lukken", zegt Den Hertog, die de moed er mede in houdt door de vele positieve reacties. "Als iedereen zo positief is, dan wil je door. Het lijkt ons ook gewoon een hele grote aanwinst voor Dronten en voor de bewoners met de vergrijzing die eraan komt. Hoezo zou dat niet kunnen?"
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
recent nieuws
-
Flevolanders moeten het langst wachten op doktersafspraak
FLEVOLAND • Vr 24 januari • Vrijdag 24 januariDe wachttijd voor een doktersafspraak zonder spoed duurt in Flevoland het langst. Dat blijkt uit een een enquête van Kieskompas en ANP onder zo'n 8000 Nederlanders. Landelijk gezien kan 57 procent van...
-
Bermen zijn omgeploegd na zachte winter, 'mol extreem actief in Flevoland'
EMMELOORD • Vr 24 januari • Vrijdag 24 januariEen drukke periode is aangebroken voor mollenvangers in Flevoland. In veel grasvelden, oevers en bermen maken mollen flinke hopen. Lang niet iedereen is daar blij mee, maar mollen kunnen op veel plekken...
-
Vooral jonge treinreizigers blij met plannen voor nachttrein
LELYSTAD • Vr 24 januari • Vrijdag 24 januariReizigers op het treinstation in Lelystad reageren enthousiast op de komst van een nachttrein tussen Schiphol en Zwolle. Die trein moet vanaf half maart elk weekend 's nachts gaan rijden. Volgens meerdere...