Project buurtconciërges gaat door

LELYSTAD • Zo 13 december 2020 | 14:53 • Zondag 13 december 2020 | 14:53

Het project met de buurtconciërges in Lelystad is met een jaar verlengd. In verschillende Lelystadse wijken worden sinds vorig jaar in totaal negen buurtconciërges ingezet vanuit het Werkbedrijf Lelystad.

Buurtconciërges zijn mensen die het aanspreekpunt in de wijk moeten zijn. Ze zijn een schakel tussen bewoners en professionals van de gemeente, woningcorporatie en zorgpartijen.

De buurtconciërges zijn Lelystedelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zo aan een baan geholpen worden. In hun rondes door de wijk bieden ze een luisterend oor. Ook wordt gelet op verwaarloosde straatjes en tuinen. Bewoners worden daarop aangesproken en er wordt gekeken of ze hulp nodig hebben.

Er is gekozen voor vijf wijken waar extra aandacht nodig is. Het gaat om de Boswijk, Waterwijk, Zuiderzeewijk en delen van de Atol en Jol. Daar spelen problemen als werkloosheid, verslaving en schuldenproblematiek. Maar ook eenzaamheid. Het is de bedoeling dat de buurtconciërges een verbindende factor zijn en ook makkelijk benaderbaar. In januari wordt gekeken hoe het contact met de bewoners verder aangehaald kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel