26 provincieambtenaren ondersteunen de zorg, maar extra hulp blijft welkom

FLEVOLAND • Wo 11 november 2020 | 8:47 • Woensdag 11 november 2020 | 8:47

Om het vaste personeel van verschillende zorgorganisaties te ontlasten, gaan medewerkers van de provincie Flevoland tijdelijk aan de slag in de zorg. Ze pakken verschillende taken op, zoals het rondbrengen van beschermende middelen, maar ook ondersteuning in de administratie.

Eind oktober vroegen meerdere organisaties in de zorg om extra hulp. Dit omdat er steeds meer personeelstekorten ontstaan door afwezigheid in verband met corona. Er hebben zich 26 provincieambtenaren gemeld die op verschillende plekken ingezet gaan worden.

Annemieke Verburg van Woonzorg Flevoland is erg dankbaar voor de extra hulp, maar geeft ook aan dat het nog niet voldoende is. "We zijn blij dat deze ambtenaren gehoor hebben gegeven aan de oproep, maar we hebben ook nog echt mensen nodig met een achtergrond in de zorg." Dit omdat er bepaalde taken zijn die alleen gedaan kunnen worden door professionals. Verburg hoopt dat bijvoorbeeld gepensioneerden die vroeger in de zorg werkten zich nog zullen melden. Vooral mensen die nog een geldige BIG-registratie hebben zijn heel erg welkom.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek is ook blij dat zijn organisatie in deze tijden een bijdrage kan leveren aan de zorg voor kwetsbare inwoners van Flevoland. "We willen met elkaar een krachtige samenleving zijn, waar iedereen bij mag horen. Nu de zorg voor onze medemensen zozeer onder druk staat, bieden we graag een helpende hand." Omdat de provincie in totaal 450 medewerkers heeft, kunnen 26 medewerkers op dit moment prima gemist worden. De ambtenaren die gaan bijspringen in de zorg doen dat overigens niet allemaal full-time, sommigen gaan in het weekend of in de avonduren helpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel