Leefbaar weet niet waarom onderhandelingen stukliepen

LELYSTAD • Zo 3 mei 2020 | 12:07 • Zondag 3 mei 2020 | 12:07

Leefbaar Lelystad heeft nooit uitleg gekregen waarom toetreding van de partij tot het college in Lelystad vorige maand is afgeketst. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt fractievoorzitter Jack Schoone van Leefbaar dat hij alleen heeft gehoord dat coalitiepartij D66 moeite had met zijn partij.

Na het opstappen van de Inwonerspartij en de ChristenUnie uit de coalitie werden gesprekken gevoerd over deelname van Leefbaar Lelystad aan het college. De PVV was volgens Schoone bereid gedoogsteun te geven, wat een nipte meerderheid had opgeleverd. "Dan waren we er geweest", aldus Schoone.

Na het stuklopen van die onderhandelingen heeft het volgens Schoone geen zin om toch nog te gaan praten met de overgebleven collegepartijen VVD, PvdA, D66 en SP. Ook na de verkiezingen twee jaar geleden leverden de gesprekken niets op. "We zijn wel heel aardig, maar we zijn geen ezel. We hebben nu twee keer keihard ons hoofd gestoten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel