Slachtoffer schietpartij Markerkant heeft kogel nog in lichaam

ALMERE • Di 14 april 2020 | 22:02 • Dinsdag 14 april 2020 | 22:02

Het slachtoffer van een schietpartij op bedrijventerrein Markerkant in Almere Stad heeft na twee maanden de kogel nog bij zijn ruggengraat zitten. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt bij Opsporing Verzocht. De dader is sinds het schietincident in de nacht van 14 op 15 februari uit handen van de politie gebleven. De politie is op zoek naar getuigen van het geweldsdelict.

Op vrijdagavond 14 februari vond een besloten feest plaats met zo'n 150 bezoekers in een zaaltje op het bedrijventerrein. Buiten op de parkeerplaats ontstond rond 1:30 uur 's nachts een ruzie die escaleerde in een schietpartij. Een 35-jarige Almeerder die de ruzie wilde sussen werd getroffen door een schot en raakte daarbij ernstig gewond.

De dader ging er vandoor in een blauwe Skoda Rapid. Volgens de politie is de verdachte tussen de 18 en 25 jaar oud. De man is donkergetint en sprak accentloos Nederlands. In de Skoda zat een bijrijder met lang rastahaar.

Op zoek naar getuigen en bewijsmateriaal
De politie wil weten of er getuigen zijn die weten wat er tijdens het feest is voorgevallen. Specifiek wordt er gevraagd om foto's of videoopnamen die tijdens het feest of de ruzie zijn gemaakt. Omdat de kogelhuls niet is aangetroffen wil de politie weten of iemand de huls mee naar huis heeft genomen.

Het slachtoffer is volgens de politie inmiddels redelijk hersteld van het schietincident. Omdat de kogel vlak bij zijn ruggengraat zit kan die niet zonder gevaar verwijderd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel