Verdacht pakketje blijkt loos alarm

LELYSTAD • Vr 21 februari 2020 | 12:27 • Vrijdag 21 februari 2020 | 12:27

Bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) in Lelystad is vrijdag melding gemaakt van een verdacht pakketje. Het bleek uiteindelijk te gaan om een toegangspas in een envelop.

De Omgevingsdienst is gevestigd in hetzelfde pand als het provinciehuis, maar heeft een aparte ingang en receptie. Eén verdieping van het gebouw werd uit voorzorg ontruimd. Bij het politie-onderzoek werd een lid van het team Explosievenverkenning betrokken. Een uur na de melding werd duidelijk dat het om vals alarm en dat het verdachte pakket een een toegangspas in een dikke envelop was.

Het ging om een aangetekende brief waarvan niet bekend was wie de afzender was. De receptioniste had geen goed gevoel bij de brief, die een afwijkende dikte had. Er werd contact opgenomen met het postbedrijf, maar die kon ook niet achterhalen wie de brief had verzonden. Gezamenlijk werd besloten de politie in te schakelen.

De Omgevingsdienst is een organisatie die op het gebied van milieu werkt voor 2 provincies en 13 gemeenten in zowel Flevoland als de regio Gooi en Vechtstreek. De medewerkers houden toezicht op bijvoorbeeld bodemsanering, asbestverwijdering, het zwemwater en het omgevingsrecht. Er werken ongeveer 130 mensen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel