Boswachter verwacht vroege paddentrek

BANT • Ma 17 februari 2020 | 7:30 • Maandag 17 februari 2020 | 7:30

De paddentrek is dit jaar door de zachte en vochtige winter extra vroeg, verwacht boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer. Daarom wordt de komende week al het zogenoemde paddenraster opgebouwd in het Kuinderbos in Bant.

Padden, kikkers en salamanders trekken elk jaar aan het einde van de winter naar poelen om te paren en hun eitjes af te zetten. Bij het Kuinderbos moeten ze daarvoor de weg oversteken. Dat leidt zonder maatregelen tot een slachting onder de amfibieën. Staatsbosbeheer zet daarom speciale rasters langs de wegen, die de dieren naar ingegraven emmers leiden. Daar vallen ze in, waarna vrijwilligers van Staatsbosbeheer en leden van het IVN Noordoostpolder ze veilig naar de overkant brengen.

Vanaf 2 maart krijgt Staatsbosbeheer elke dag hulp van de leerlingen van een basisschool uit Flevoland, Friesland of Overijssel. Op de hoek van de Schoterweg met de Hopweg komt een groot scorebord, waarop duidelijk te zien is hoeveel dieren zijn gered.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel