Leerlingenvervoer gegarandeerd ondanks faillissement

ALMERE • Di 11 februari 2020 | 14:25 • Dinsdag 11 februari 2020 | 14:25

De 160 kinderen die in Almere gebruik maken van leerlingenvervoer, zullen geen last hebben van het faillissement van vervoerder TCR. Dat verzekert de gemeente. Ouders van wie kinderen gebruik maken van het aangepaste vervoer, krijgen een dezer dagen een nieuwe brief over de situatie.

TCR vroeg begin februari uitstel van betaling aan. De vervoerder is maandagavond failliet verklaard. De gemeente heeft toegezegd gekregen dat het leerlingenvervoer in de stad in ieder geval nog een aantal weken gegarandeerd is. Om hoeveel weken het precies gaat, is nog niet duidelijk.

Wanneer kinderen door omstandigheden niet zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer naar school kunnen, zorgt de gemeente voor aangepast vervoer. De leerlingen worden dan met bijvoorbeeld een touringcar naar school gebracht.

De gemeente voert gesprekken om een structurele oplossing te vinden voor het leerlingenvervoer. Een woordvoerder benadrukt dat alles op alles wordt gezet om het aangepaste vervoer beschikbaar te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel