Uitslaande brand legt autoschadebedrijf in de as

LELYSTAD • Zo 9 februari 2020 | 14:56 • Zondag 9 februari 2020 | 14:56

Een autoschadeherstelbedrijf op bedrijventerrein Noordersluis in Lelystad is zondagmiddag volledig door brand verwoest. De brandweer verzond een NL-alert om omwonenden te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden.

Het vuur brak even na 14:30 uur uit. De eigenaar had eerst nog zelf geprobeerd om de brand te blussen, maar daar was geen beginnen aan. De brandweer rukte massaal en met veel korpsen uit om het vuur te bestrijden, want door de harde wind sloegen de vlammen al snel metershoog uit het pand. Ook auto's die bij het bedrijf geparkeerd stonden zijn door de brand verloren gegaan.

De rook bleef lang laag hangen door de storm en trok richting enkele woonwijken. Via een NL-alert werden omwonenden opgeroepen om binnen te blijven. Of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen wordt door de brandweer later bekendgemaakt. Er vielen geen gewonden en ook lijkt er geen schade te zijn aan andere panden.

De brand trok veel bekijks van omwonenden. De brandweer van Lelystad kreeg assistentie van collega's uit Almere, Dronten en Urk bij de bestrijding van het vuur.

Rond 16:30 uur werd het sein brand meester gegeven.







WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel