PvdA verwacht minder ambitie sociale woningbouw bij nieuw college

ALMERE • Zo 26 januari 2020 | 8:09 • Zondag 26 januari 2020 | 8:09

De PvdA is bang dat het aantal te bouwen sociale huurwoningen in Almere naar beneden wordt bijgesteld in het aangepaste coalitieakkoord waarover nu wordt onderhandeld. Dat zegt fractievoorzitter Ruud de Jonge in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Volgens de bestaande afspraken zouden er deze raadsperiode 2.000 tot 2.500 sociale huurwoningen bijkomen. De Jonge vreest dat dat aantal omlaag gaat als Leefbaar Almere en CDA zoals verwacht toetreden tot het college na de politieke crisis van november. "Die partijen hebben sociale huurwoningen iets minder als prioriteit".

De Jonge maakt zich daar grote zorgen over, omdat in zijn ogen de komende 10 jaar 20.000 woningen nodig zijn om de wachtlijsten niet verder te laten oplopen. "De ellende rond de woningnood neemt alleen maar toe", zegt de PvdA-fractievoorzitter. In zijn ogen moet de gemeente een sterkere rol gaan spelen. Op dit moment geldt voor sociale huurwoningen in Almere een wachttijd van bijna 10 jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel