Kamer wil geen onomkeerbare besluiten Airport

LELYSTAD • Do 19 december 2019 | 18:48 • Donderdag 19 december 2019 | 18:48

De Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen geen onomkeerbare besluiten neemt over de opening van Lelystad Airport, voordat zij met de Kamer heeft gesproken over het zogeheten Luchthavenbesluit. Ook moet eerst de commissie Remkes haar advies over de stikstof en luchtvaart aan de Kamer sturen.

Dat heeft de vaste commissie van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijk aan de minister verzocht. De minister stuurde vorige week antwoorden op 181 vragen naar de Kamer. Daarin wordt zeer gedetailleerd ingegaan op alle zorgen rondom de uitbreiding van Lelystad Airport. De zorgen hebben te maken met de vliegroutes, milieugevolgen en inspraak.

Verder ligt er een rapport over de gevolgen van de regeling die het vliegverkeer tussen Schiphol en Lelystad verdeelt. De Kamer wil hierover eerst nog met het onderzoeksbureau praten, om beter inzicht in het advies te krijgen. Dit gebeurt op 23 januari.

In elk geval staat er een Kamerdebat over luchtvaart gepland op 26 maart. Maar de kans is groot dat de onderwerpen al eerder worden besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel