Noodplannen tegen lerarentekort

ALMERE • Ma 16 december 2019 | 14:33 • Maandag 16 december 2019 | 14:33

Het kabinet komt met noodmaatregelen om het lerarentekort in de grote steden aan te pakken. Daaronder valt ook Almere. Die plannen moeten voor Amsterdam en Rotterdam in januari klaar zijn, Almere volgt later.

In de plannen staat welke scholen het zwaarst te lijden hebben en welke maatregelen schoolbesturen nu al kunnen nemen. Daarnaast wordt geld uitgetrokken om de scholen te helpen met het probleem.

Volgens het ministerie neemt het lerarentekort minder toe dan gevreesd, maar ligt die situatie in de grote steden anders. Daar is een aanvullend beleid nodig. Bijvoorbeeld door het onderwijs anders te organiseren zonder in te leveren op kwaliteit, schrijft het ministerie in een persbericht. Daarbij wordt gedacht aan andere lestijden, meer digitale hulpmiddelen en meer variatie in het onderwijspersoneel.

30 miljoen extra
Het ministerie gaat de komende twee jaar 30 miljoen euro extra investeren om de tekorten tegen te gaan. De vier grootste steden ontvangen vier jaar lang jaarlijks 1 miljoen euro. Welk bedrag voor Almere uitgetrokken wordt staat niet gespecificeerd in de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel