Jarige opa Joop (99) haalt in zijn rode bolide nog steeds oud papier op

ALMERE • Di 19 november 2019 | 13:35 • Dinsdag 19 november 2019 | 13:35

Hij is vandaag 99 jaar oud geworden, maar achter de geraniums zitten doet hij zeker niet. Opa Joop haalt vandaag gewoon weer oud papier op in Almere. Dat doet hij in zijn knalrode Canta, een kleine bromauto. Die heeft hij versierd met vlaggetjes. "Ik ben inmiddels wel een bekende verschijning in het centrum. Ze zien me allemaal zo aan komen rijden".

Bijna elke dag nog haalt opa Joop zijn Canta uit de achtertuin en rijdt dan vanaf Stedenwijk richting Centrum. Daar gaat hij bij verschillende mensen en instanties oud papier ophalen. Bijvoorbeeld bij de VVV en de bibliotheek. Het papier stopt hij allemaal in zijn auto om vervolgens naar de gemeentewerf te rijden. Uiteindelijk krijgt hij voor wat hij opgehaald heeft geld van de gemeente voor een vereniging.

"Voor de wandelsportvereniging", zegt opa Joop. Met het geld kunnen weer verschillende wandelactiviteiten gehouden worden, waaronder de Avondvierdaagse.

Nog lang niet stoppen
Opa Joop denkt nog lang niet aan stoppen, maar weet wel dat het ophalen niet voor altijd door zal blijven gaan. "Ik wil ieder geval nog een jaartje. De dokter zegt ook tegen mij: je bent de jongste niet meer. Maar ik vind het gewoon nog heel erg leuk." Achter de geraniums zitten gaat Joop zeker niet. "Ik ga ze ook niet eens kopen voor in huis."

Eindjes aan elkaar knopen
Het papier ophalen is zeker niet altijd een gemakkelijke taak voor Joop. Zo wordt zijn Canta steeds duurder qua onderhoud en lopen de benzinekosten ook op. "15 euro in de week moet ik ervoor neerleggen. Reken dat maar eens om per jaar." Joop moet zo nu en dan ook geld bijleggen. "Ik hou er zelf ieder geval niets aan over, behalve plezier en gezelligheid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel