Campagne om straatintimidatie tegen te gaan

ALMERE • Do 20 juni 2019 | 21:45 • Donderdag 20 juni 2019 | 21:45

Inwoners van Almere worden met groene borden opgeroepen te stoppen met straatintimidatie. Het gaat om een ongewenste verbale, non-verbale of fysieke toenadering in de openbare ruimte. Voorbeelden zijn fluiten, sissen of complimenten maken over het uiterlijk van een ander, wat vervelend of dreigend kan aanvoelen.

Almere heeft een onderzoek naar straatintimidatie gedaan. Daaruit bleek dat 33 procent van de meisjes en vrouwen, 36 procent van de LHBTI-gemeenschap en 22 procent van de mensen met een beperking daar wel eens mee te maken heeft. Plegers zijn over het algemeen jongens en mannen, al dan niet in groepsverband.

Om iedereen te laten weten dat straatintimidatie in Almere niet gewenst is, is publiekscampagne SSSTOP gestart. Via een speciale website en app kunnen mensen melding doen. Zo krijgt de gemeente meer inzicht in het probleem. Bijvoorbeeld over de doelgroep en locaties waar het speelt.

Aan de hand van de informatie uit het onderzoek en de meldingen, wordt gekeken of verdere maatregelen nodig zijn. Almere heeft voor het onderzoek, de app en campagne 100.000 euro uitgetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel