Raad Dronten steunt zienswijze Windplan Groen

DRONTEN • Do 23 mei 2019 | 0:17 • Donderdag 23 mei 2019 | 0:17

De gemeenteraad van Dronten is in meerderheid akkoord gegaan met de zienswijze van het college van burgemeester en wethouders over Windplan Groen. Dat plan voorziet in de aanleg van 89 windturbines in de gemeente. Het Rijk besluit over de realisatie van dat plan.

De gemeenteraad laat met de zienswijze weten voor een groot deel in te stemmen met Windplan Groen, maar op aantal punten bezwaren te hebben. De gemeenteraad maakt zich zorgen over overlast voor direct omwonenden van de turbines en hoopt dat daar bij de locaties van molens rekening mee gehouden kan worden.

De raad maakt zich vooral zorgen over de voorgenomen plaatsing van vijf turbines bij Ketelhaven en Biddinghuizen. Bewoners hebben bij de gemeente aangegeven dat zij hinder van de molens vrezen, omdat ze te dicht bij de bebouwing zouden staan. De bezwaren gaan over slagschaduw, geluid, de waarde van onroerend goed, veiligheid en turbineverlichting. De gemeenteraad vraagt het Rijk en de initiatiefnemers van het Windplan Groen om daar voldoende oog voor te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel