Raad schoorvoetend akkoord met aankoop

NOORDOOSTPOLDER • Vr 18 januari 2019 | 3:03 • Vrijdag 18 januari 2019 | 3:03

Schoorvoetend is de gemeenteraad van Noordoostpolder akkoord gegaan met de uitleg van het college over de aankoop van het ziekenhuisgebouw in Emmeloord. Tijdens het verantwoordingsdebat donderdagavond kregen burgemeester en wethouders lof maar ook kritiek.

De geheime onderhandelingen en het uitgeven van 4,5 miljoen euro gemeenschapsgeld werd niet door iedereen in dank afgenomen. Vooral oppositiepartijen ONS Noordoostpolder, SP en D66 vinden dat het proces niet de schoonheidsprijs verdient.

Maar het eindresultaat was behoud van de gezondheidszorg in Noordoostpolder en daarvoor kreeg CDA-wethouder Marian Uitdewilligen een bos bloemen van de PvdA. Het doel heiligt de middelen, moesten meerdere fracties in de gemeenteraad erkennen.

Marcel Kuin, bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep, trok na afloop van het debat de conclusie dat er brede steun was uitgesproken voor het besluit van het college om het ziekenhuispand te kopen.

Er is door burgemeester en wethouders geen reactie gegeven op de mogelijke schadeclaim van een groep investeerders uit Noordoostpolder en Friesland. Volgens de investeerders heeft de gemeente vals spel gespeeld en het gebouw met voorkennis gekocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel