'Het is jammer dat de Flevowand af is'

FLEVOLAND • Do 27 december 2018 | 8:40 • Donderdag 27 december 2018 | 8:40

Voor een grote groep dames uit Biddinghuizen is 2018 het jaar waarin hun borduurwerk "De Flevowand" eindelijk klaar was. Aan het 60 meter lange kleed is 14 jaar gewerkt. Borduurster Meg Medema is eigenlijk niet blij dat het af is. "Ik mis de gezelligheid van het samen borduren. We kletsten niet eens heel veel, want je moest je concentreren, maar het samen ergens aan werken is bijzonder."

De Flevowand laat de geschiedenis van de Zuiderzee zien. Het kleed begint met de ijstijd en stopt in 2018. De groep dames is niet al die tijd gelijk gebleven. Sommige borduursters zijn er vanaf het begin bij geweest. Anderen moesten door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen afhaken.

Samen op bezoek in het museum
Museum Batavialand in Lelystad biedt nu onderdak aan de Flevowand. De hele groep borduursters is aan het eind van het jaar met de bus naar het museum gegaan om te kijken. "Van mij hoeft het eigenlijk niet zo nodig, maar ik vind het stiekem toch wel gezellig", vertelt Medema. Het kleed hangt in het museum in de centrale hal in een enorme ronde vitrine. "Ik ben toch wel trots hoor als ik zie hoe groot het eigenlijk is en wat ik allemaal heb mogen borduren", vertelt Medema.

Een gedeelte van de meterslange Flevowand:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel