Dode bij zwaar ongeluk op A6 bij Rutten

RUTTEN • Ma 22 oktober 2018 | 19:49 • Maandag 22 oktober 2018 | 19:49

Op de A6 is maandagavond rond zeven uur een persoon om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Dat gebeurde tussen Lemmer en Emmeloord. Bij het ongeval waren twee auto's betrokken. Eén van de voertuigen is uitgebrand.

De brandweer gaf in eerste instantie aan dat er vijf auto's bij het ongeluk betrokken zouden zijn. Daarbij waren enkele auto's meegeteld die in de berm waren stilgezet. Deze automobilisten wilden hulp verlenen.

Bij het ongeval viel ook een gewonde. Een traumahelikopter met medisch specialisten kwam om assistentie te verlenen.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Rutten, bij hectometerpaaltje 293,7. Brandweerkorpsen uit Rutten, Creil, en Friesland kwamen bijstand verlenen.

De A6 was in zuidelijke richting tot even na middernacht volledig geblokkeerd. In de andere richting kon eerst alleen de vluchtstrook worden gebruikt, maar later werd een rijstrook vrijgegeven.

Naschrift 23 oktober: Inmiddels is bekend gemaakt dat het dodelijke slachtoffer een 56-jarige man uit Friesland is. De gewonde bestuurder, een 54-jarige man uit Lemmer, is na het ongeval aangehouden. Volgens de politie had hij vermoedelijk gedronken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel