Partij drugs bestemd voor Urk onderschept

URK • Do 4 oktober 2018 | 20:30 • Donderdag 4 oktober 2018 | 20:30

Een partij cocaïne van 653 kilo die als bestemming Urk had, is in Toulouse door de Franse politie onderschept. Dat meldt de Franse krant Le Figaro. De drugs zaten verstopt in een vrachtwagen in een lading bevroren vis. Twee Finnen die in de wagen zaten zijn aangehouden.

De vondst werd in de nacht van maandag op dinsdag gedaan. Douaniers waren bezig met het controleren van geparkeerde vrachtwagens langs de snelweg A61. Daarbij zagen ze een verdachte vrachtwagen die in Nederland geregistreerd stond.

De douaniers besloten de inzittenden te verhoren. Omdat de Finnen erg nerveus werden van de vragen en hun antwoorden niet consistent waren, werd de lading van de vrachtwagen gecontroleerd. Tussen de vis werden vijftig dozen cocaïne gevonden.

De lading kwam uit Sines, in het noorden van Portugal en had volgens een informant van de krant als eindbestemming Urk. Het is voor het eerst dat in de Franse regio Haute-Garonne zo'n grote hoeveelheid drugs is gevonden, meldt Le Figaro.

De Franse douane schat de straatwaarde van de onderschepte drugs op 55 miljoen euro.

Foto: ANP

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel