Pleidooi voor de schoonheid van de jaren 80 architectuur

ALMERE • Ma 9 juli 2018 | 16:44 • Maandag 9 juli 2018 | 16:44

"Het ophalen van je neus voor de architectuur uit de jaren 80 is niet oke", dat vindt architect en docent aan de TU Delft Lidwine Spoormans. Ze heeft een speciale website gemaakt waar ze aandacht vraagt voor de schoonheid en verhalen van de bouwwerken uit de jaren 80.

"Veel mensen vinden gebouwen uit de jaren 80 lelijk. Die negatieve sfeer rondom de architectuur uit die tijd vind ik niet terecht. Dat erfgoed kan je niet zomaar opzij zetten. Er zijn veel bijzondere en mooie gebouwen neergezet in die tijd. Een deel van Flevoland is ook toen gebouwd, en daar is niks mee", aldus Spoormans. 

Rem Koolhaas, Kees Dam en Abe Bonnema, beroemde architecten die een belangrijk stempel hebben gedrukt op Almere's bouwwerken. Het Stadhuis, het voormalige politiebureau in Almere-Haven en de wijk Oevergriend hebben we te danken aan deze Architecten, aldus Lidwine. Er komt langzaam maar zeker wel meer discussie over het erfgoed uit die tijd omdat er steeds meer gebouwen van toen, toe zijn aan een opknap beurt. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel