Meer dan honderd geiten dood door schuurbrand

ZEEWOLDE • Di 3 april 2018 | 11:43 • Dinsdag 3 april 2018 | 11:43

Door een brand in een boerenschuur aan de Ooievaarsweg in Zeewolde zijn dinsdag meer dan honderd geiten omgekomen. Het vuur brak kort voor 11:30 uur 's morgens door nog onbekende oorzaak uit. Een voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten.

Ontsnapt


Volgens de brandweer zaten er op dat moment zo'n 300 geiten in de schuur. Veel van de dieren waren drachtig. Een deel lukte het om via een gat in de muur naar het erf ontsnappen, maar veel geiten kwamen om. Ze stikten in de rook of raakten dusdanig gewond dat een dierenarts ze moet laten inslapen. De brandweer denkt dat ongeveer 100 tot 150 dieren het niet hebben overleefd. 

Rook


De Ooievaarsweg is een weg in het buitengebied met veel boerenbedrijven. De brand was ook in delen van Lelystad te ruiken. Weerman Robert de Vries meldde dat de wind uit het zuidwesten kwam, waardoor de rook richting Lelystad, Swifterbant en Urk ging. 

De brandweer van Zeewolde, Lelystad en Almere was met meerdere voertuigen uitgerukt. Voor de zekerheid werd ook een ambulance opgeroepen. 

Asbest


In de directe omgeving van de afgebrande schuur is asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf zal dat weghalen. 

De geiten die de vlammenzee hebben overleefd zijn inmiddels naar een andere locatie overgebracht. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel