Vijf aanhoudingen bij demonstratie Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Zo 1 april 2018 | 12:04 • Zondag 1 april 2018 | 12:04

Bij de Oostvaardersplassen zijn vijf actievoerders opgepakt. Zij werden aangehouden nadat zij zondagochtend het hek van Staatsbosbeheer hadden doorbroken en een 'langzaam-rij-actie' hielden op de A6.

Hek doorbroken


Door het doorbreken van het hek konden ongeveer 250 demonstranten het terrein van het bezoekerscentrum opkomen, daar probeerden ze het natuurgebied De Oostvaardersplassen te betreden. Ook gooiden enkele demonstranten eieren richting het buitencentrum en politiemotoren.

De politie heeft de demonstranten aan het begin van de middag weer verdreven. Daarbij hebben agenten demonstranten weggeduwd, maar volgens de politie is er niet hardhandig opgetreden. Volgens de demonstranten is één vrouw wel onnodig ruw weggedreven. 

Demonstratie


Op de Kitsweg, voor het buitencentrum van Staatsbosbeheer, werden toespraken gehouden door onder meer Hans Klok en Norma Miedema. Ook werd er "OVP weg ermee" gescandeerd.
Tekst gaat door onder de video's:

Bijvoeren


Nadat de demonstranten van het terrein van Staatsbosbeheer waren verdreven, ging een groot deel op pad om op verschillende plekken bij te voeren.

Waarom deze acties?


De demonstranten zijn boos over hoe er met de grote grazers wordt omgegaan en hoeveel voer wordt gegeven aan de edelherten, konikpaarden en heckrunderen. 

Onder druk van actievoerders heeft de provincie een maand geleden besloten dat de grote grazers toch gevoerd worden. Volgens onafhankelijke dierenartsen gebeurt dat bijvoeren correct, maar actievoerders zijn het daar niet mee eens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel