Zendmast snel internet Dronten in gebruik

DRONTEN • Do 8 maart 2018 | 16:10 • Donderdag 8 maart 2018 | 16:10

Internetprovider Greenet heeft in Dronten een nieuwe zendmast in gebruik genomen. De mast maakt het mogelijk dat inwoners en bedrijven in het buitengebied van de gemeente snel internet kunnen gebruiken zonder aansluiting op glasvezel.

Volgens directeur Frank Weening van Greenet kunnen klanten een verbinding tot 200 Mb/s krijgen. 'En dat is vele malen sneller dan wat er tot nu toe beschikbaar is in het gebied', aldus Weening. Met de mast krijgt het gebied ten westen en ten noordwesten van Dronten sneller internet. Verder bestrijkt de mast de oostrand van de gemeente. 

Een aansluiting op de mast kost 200 euro. De maandelijkse kosten van het gebruik zitten daar niet in. Volgens Weening zijn die aansluitkosten zo hoog omdat bij elke abonnee de ontvanger op de beste plek moet worden gemonteerd. 

Net zo belangrijk als gas, water en licht


Greenet heeft de mast kunnen plaatsen middels een lening van 150.000 euro van de gemeente Dronten. Burgemeester Aat de Jonge, ook aanwezig bij de ingebruikname, vindt het niet meer dan logisch dat de gemeente het bedrijf een lening verstrekt; "Internet is bijna net zo noodzakelijk als een aansluiting op gas, licht en water. De gemeente heeft een taak om de inwoners en bedrijven toegang te bieden", aldus de Jonge.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel