Hoe eet je gezond tijdens de feestdagen?
De kerstdagen komen eraan en dan hebben sommige mensen al snel de neiging om zich vol te eten. Monique Timmer heeft een dagmenu gemaakt met weinig calorieën.
Als ontbijt begin je met een eiwitrijke boterham met kruidenkaas, een plak zalm en een gepocheerd eitje met bieslook. Als tussendoortje een kokosreep.
Voor de lunch een eiwitrijke wrap met ei en hüttenkäse met daaroverheen wat topics zoals tomaatjes en champignon. Dat doe je in de oven. Bij de borrel een plankje met plakjes zalm en kip uit de oven. En als avondeten een ossenhaasje, gegrilde groente en een salade. Als toetje een bolletje ijs met proteïne chocolademoes.
Het recept van Monique:
Ontbijt:
Glas water en een kop groene thee.
Eiwitrijk broodje met laagje kruidenkaas met bieslook, 100 gram gerookte zalm, een gepocheerd eitje en strooi daar wat verse bieslook over.
Tussendoor:
Glas water
Kop koffie met een eiwitrijke reep (PS. food & lifestyle)
Lunch:
Pizza ala Monique
Glas water
Eiwitrijke wrap leg je op een vuurvast bord met een klein opstaand randje. (PS. food & lifestyle of Smart wrap)
Kluts op de wrap 3 eieren met een goede eetlepel hüttenkäse door elkaar heen.
Leg hierover wat stukjes broodbeleg kipfilet, paprika, tomaat, gesnipperd uitje en evt andere groenten naar smaak.
Bestrooi met een klein beetje kaas.
25 minuten in de oven op 200 graden.
Doe er een handje knapperige ijsbergsla over voor een extra bite.
Borrelplank:
Glas water
1 glas witte wijn of een rosé wijn
50 gram sashimi zalm plakjes met een beetje wasabi en Kikkoman sojasaus (minder zout)
50 gram kipfilet geroosterd met pittige kruiden
Dipsaus: tzatziki saus (zelfgemaakt van Griekse yoghurt 2%, tzatziki kruiden (pit en pit), scheutje citroen, geraspte komkommer (zonder schil) en een beetje knoflook)
Eetlepel olijven
Diner:
1 glas water
1 glas rode wijn
200 gram ossenhaas
200 gram gegrilde groenten
100 gram salade van sla, paprika, komkommer en tomaat
Dessert:
1 glas water
100 gram proteïne mousse
Bolletje vanille ijs
Shotje sambuca