Almeers brouwersechtpaar: liefde voor bier en voor Amerika

ALMERE • Vr 25 oktober 2024 | 17:00 • Vrijdag 25 oktober 2024 | 17:00

Ze delen de liefde voor elkaar, voor bier én voor Amerika. Anneke en Raymond Geraards van Brouwerij Stijl in Almere leerden elkaar kennen via een forum over Amerika en raakten er daarna niet over uitgepraat.

Raymond volgde een opleiding tot piloot en had als plan om na zijn opleiding te reizen naar Amerika. Tijdens deze zoektocht kwam hij erachter dat het Olympic National Park heel mooi was. "Dus het park kwam op mijn lijstje." Op het forum van de website allesamerika.com stelde Raymond een vraag over het park, omdat er weinig over te vinden was.

Van antwoord op vraag naar gezamenlijk reizen
Toevallig had Anneke in dat park gewerkt als Ranger. Het begon volgens Anneke met gewoon een antwoord op de vraag van Raymond, maar er was een klik. Toen hebben ze buiten het forum contact gezocht en klikte het heel goed. Raymond volgde zijn opleiding in Portugal en uiteindelijk heeft Anneke een vliegticket geboekt om uit te zoeken of het in het echt ook zou klikken.

Als back-up plan had Anneke een jeugdherberg in die plaats gevonden voor als de klik er in het echt niet was. Gelukkig was deze uitwijkmogelijkheid niet nodig, want de herberg bleek gesloten. In de eerste winter na de ontmoeting zijn ze samen naar Amerika gegaan om het Olympic National Park te bezoeken. Deze reis duurde negentig dagen.

Nog altijd een liefde voor Amerika
De liefde voor Amerika heeft Anneke en Raymond verbonden. Nog steeds staan delen ze deze liefde en volgen ze alles wat daar gebeurt, dus ook de verkiezingen. Met name Anneke volgt het nieuws uit Amerika heel trouw. "Als ik 's ochtends de tv aanzet staat hij standaard op CNN", zegt Raymond.

Tot een aantal jaar geleden ging het stel elk jaar naar Amerika toe. Op gegeven moment kregen ze kinderen en dan gaat het niet meer, zeggen ze. Samen hebben ze ook een bierbrouwerij in Almere. Daarom plannen ze onderweg verschillende bezoeken aan de bierbrouwerijen in Amerika. Volgens Raymond zitten daar een paar van de beste brouwers ter wereld.

Naast de datum van de verkiezingen staat 15 november ook in de agenda van Anneke en Raymond. Brouwerij Stijl is namelijk genomineerd voor de publieksprijs van de Onderneming van het jaar van Almere. Op de 15e is uitreiking en tot 5 november kan er gestemd worden.


Dit gesprek is uitgezonden in het programma Studio Flevoland! Elke werkdag tussen 15:00 en 19:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? Stuur een e-mail.

Deel artikel